Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2013 13:35 - Европа по пътя на комунизма
Автор: eltimir Категория: Политика   
Прочетен: 975 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ето пример как в ЕС се прилагат болшевишките методи от най-мракобесническите комунистически години. А някои ще ми говорят за противопостовяне межда комунизъм и демокрация. И двете системи са еврейски рожби. Погледнете откъде са взели пример европийците и преценете на чии интереси служат те. Не осъзнаем ли целия ужас, който ни очаква и не излезем ли от ЕС, ние, българите сме обречени. Всъщност ужасът започна и у нас, но малцина го осъзнават. Четете и разсъждавайте!
http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2013/04/18/seksualniiat-komunizym-v-syvremenna-demokratichna-evropa.1101931

ЕВРОПА ВЪВЕЖДА КАТО "СВРЪХДЕМОКРАТИЧНИ" СТАРИ КОМУНИСТИЧЕСКИ МЕТОДИ НА МАНИПУЛАЦИЯ 

 

Светлана Сметатина
 

 

В началото на 20-те години в Москва открили детски дом-лаборатория, където се възпитавали децата на високопоставени комунисти, сред тях и един от синовете на Сталин - Василий. Главната идея при възпитанието на "новите хора" била сексуалната просвета, а по-точно - свободната проява на всички сексуални инстинкти.

 

Подир няколко години експериментът бил оценен като крайно неуспешен...

Но днес се опитват да го внедрят в цяла Европа като последна дума на педагогиката.

След като взели властта през октомври 1917 г., комунистите най-напред започнали да разрушават традиционното семейство. Още през декември бил отменен църковният брак и се въвела гражданска регистрация. Бил приет декрет "За разторгването на брака", който направил развода прост и лесен. Едновременно били узаконени всички видове брачни връзки - хомосексуални, тройни. Появили се също семейства-комуни, където нямало съпрузи, а само "свободни граждани", които правели секс по установен график и имали общо домакинство.

През 1920 г. било прието постановление, с което се узаконили абортите.

В резултат от тази "свобода" рязко нараснал броят на нерегистрираните бракове, а броят на абортите, които при това се правели безплатно, станал толкова голям, че медицинските учреждения не се справяли с потока от желаещи.

Но именно това и била целта на "строителите на светлото комунистическо бъдеще". Главният идеолог на съветската власт Лео Бронщайн (Троцки) писал:

 

"Революцията трябва да разруши т. нар. "семейно огнище".

В списанията от онези години семейството било заклеймявано като остаряло и изживяло времето си. Авторите на пропагандните статии били безпощадни:

"Пролетариатът трябва незабавно да започне унищожаване на семейството".
На брака се отреждала роля като чисто "физиологическа връзка между работника-мъж и работничката-жена". А децата, родени от тази връзка, трябвало незабавно да бъдат отнети и предадени на държавата, за да не отвличат вниманието на родителите от работата и професията им.

На самите деца се отреждала специална роля при разрушаването на предишното общество. Именно те трябвало да израснат като "нови хора", необременени от традиционни, битови и всякакви други предразсъдъци. Ето защо било връх на глупостта възпитанието им да бъдело оставено на традиционното семейство.

 

Затова било взето важно решение: децата да бъдат отнемани от родителите и предавани на идеологически правилно ориентирани възпитатели.

Един такъв експеримент по възпитанието на "новия човек" бил реализиран през 1921 г. В Москва открили психо-аналитически детски дом-лаборатория. Неговата роля за подготовката на бъдещите съветски хора се оценявала толкова високо, че на дома бил предоставен огромният национализиран дом на банкера Рябушински (сега в него се намира Домът-музей "Максим Горки").

Директорка на детския дом-лаборатория станала Вера Шмид, съпруга на бъдещия знаменит полярник Ото Шмид. Сред възпитаниците бил и синът на самото семейство Шмид, децата на високопоставени комунисти, сред тях и синът на Сталин - Василий. Общо в психо-аналитическия детски дом били приети 30 деца на възраст до 5 години.

В основата на възпитанието на "новия човек" били поставени идеите на Зигмунд Фройд за сексуалните фантазии от детството, които с времето могат да се превърнат в нервни разстройства, ако възрастните не вземат необходимите мерки. Тези мерки се състоят в това, сексуалната просвета да започне от най-ранна възраст, като се осигури свободна проява на сексуалните инстинкти. В този случай, смятали комунистическите последователи на Фройд, детето ще израсте като хармонична личност, освободена от неврози и комплекси.

Възгледите на самата Вера Шмид са изложени в нейния доклад пред Международния психо-аналитичен конгрес във Виена през 1924 г. Екземпляри от този доклад почти не са запазени. Един от тях - публикуван на италиански език, се оказа на разположение на съдебния медицински експерт и член на италианската професионална Лига на психолозите и психотерапевтите Лариса Сазанович. Именно тя го преведе на руски.

Ето какво пише Вера Шмид:

"Психоанализата показва, че е недопустима грешка да се отказва на детето сексуален живот и да се смята, че сексуалността започва едва в пубертетната възраст заедно с развитието на половите органи. Възпитаниците на нашия детски дом задоволяват своите сексуални нужди спокойно и без страх пред очите на възпитателите; по този начин тези нужди се изравняват с такива като задоволяване на глада, жаждата или преодоляване на умората".


Нищо чудно, че скоро след откриванеуто на детския дом из Москва плъзнали странни слухове. Самата Вера Шмид потвърждава: "Казват, че в нашия институт се извършват ужасни неща и, че с цел експериментално наблюдение ние преждевременно възбуждаме сексуално децата; и много подобни неща".

Проверките фактически потвърдили тези слухове:

"Сексуални прояви и онанизъм се наблюдават при повечето от децата в Детския дом. При децата, току-що постъпили в него от семействата си, не се наблюдава онанизъм".

За 3 години работа в детския дом се сменили 50 възпитателки.

"Какво ги е карало така бързо да напускат една толкова престижна работа, в разкошна сграда в центъра на Москва - и при това в онези страшни години на масова гладна смърт?" - пита се Лариса Сазанович.

Според нея, като специалист по психоанализа, възможното обяснение е само едно: свободното сексуално възпитание на децата, при липсата на елементарни правила за поведение с цел ограничаване и задръжки, предизвиквало у възпитателите дълбоки вътрешни конфликти.

Като резултат неограничаваната от никакви рамки сексуална просвета довела до "неуправляема автоеротика на децата, която изплашила не само възпитателите, но даже такива искрени привърженици на психоанализата като съпрузите Шмид".

 

(Синът на Сталин - Василий, във всички други отношения израснал като нормален млад човек, при това не се криел зад гърба на баща си: през войната като летец-изтребител участвал в немалко въздушни боеве и лично свалил 3 немски самолета. Както пише Виктор Суворов: "Ако всички съветски летци-изтребители бяха свалили по 3 вражески самолета, немците нямаше да стигнат и на половината разстояние до Москва". Но Василий Сталин бил запомнен главно с друго: с шокиращите сексуални оргии, разврат и гуляи по нощните заведения на Москва, явно сексуалното възпитание в детския дом-лаборатория дало своите резултати - б. пр.).

В резултат от неуспешния експеримент върху детската психика домът-лаборатория бил закрит през 1925 г....

Но ето, че почти 100 години по-късно идеите за "детска сексуална свобода" някак "неочаквано" възкръснаха чрез усилията на днешните европейски "експерти по деца".
През 2010 г. Европейското бюро на Световната здравна организация  разработи програмата "Стандарти за сексуалното възпитание", според която сексуалнаа просвета трябва да започва още в бебешка възраст. В нея се казва, че целта й е:

 

"... усвояването на навици, необходими, за да могат децата и юношите сами да определят своята сексуалност и взаимоотношенията си на различни етапи от развитието си. Това ще им позволи да разширят своите възможности с цел пълноценно да получават удоволствие от своята сексуалност и от отношенията си".

 

Например: на децата от 0 до 4 години трябвало да се дава информация за "чувството на радост и удоволствие от докосването до собственото тяло и от мастурбацията в ранна възраст. Детето трябва да знае, че насладата от физическата близост е нормална част от живота на всеки човек".

И ето как днес тези постулати се сервират като някакъв "прогресивен метод" и "нова дума" в науката за детската психология.

Въобще старателно се премълчава горчивия опит от миналото - може би, за да не се направят от него съответните изводи.

 

Превод: Л. Чолаков

Този превод е обект на авторско право. Препубликуването се разрешава само с линк към източника и посочване името на преводача.






Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eltimir
Категория: Политика
Прочетен: 2996179
Постинги: 1129
Коментари: 3255
Гласове: 2482
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031